AŞK KURABİYESİ

TARİF 126 GÖNDEREN   TUZ EKMEK Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgil...

A+ A-
TARİF 126
GÖNDEREN  TUZ EKMEK


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

AŞK KURABİYESİ
Çikolatalı_Bademli-Kestane unlu Kurabiye







Hangi sebeple olursa olsun sevdiklerimizi hatırlamak onlara ufacık da olsa bir armağan vermek güzel bir davranış olsa gerek.
TuzEkmek mutfağından da sevdiklerinize ikram edebileceğiz bir öneri var. İlgilenirseniz,  hem siz hem de sevdiklerinizin mutlulukları yüzlerinden okunacaktır. İçinde  birçok özel malzemenin olduğu, biraz özen ve tabii ki sevgiyle yoğuracağız  aşk kurabiyeleri...

Malzemeler
150 gr tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı iç badem ( çekilmiş- kabuğu soyulmadan)
1 su bardağı kestane unu
1 yumurta beyazı (büyük)
Vanilya özü (birkaç damla)
Badem özü (birkaç damla)
½ su bardağı kakao
½ su bardağı un
Tuz (Çay kaşığının ucuyla)
Üstü için
1 paket beyaz çikolata (benmari eritilmiş )

Yapılışı
Küp şeklinde kesilmiş tereyağıyla pudra şekeri mikser ile krema gibi olana kadar çırpılır.
Bir diğer kapda rondoda çekilmiş badem, kakao, kestane unu ve tuzu karıştırın. Unu bu karışıma ilave etmedim. Kurabiye şeklindeki trufflarımızın yumuşaklığına göre ilave etmeyi daha uygun buldum, bu da 3- 4 yemek kaşığını geçmedi. Elinizden kurtulan ve çok sert olmayan bir yumuşaklıkta olmasına gayret edin.
Krema şekline gelen karışıma yumurta beyazını ve vanilya ve badem özünü ilave edin.
Bu malzemeye kuru malzemeden  kontrollü alarak  ve fazla hırpalamadan yoğurun. Üzerini streç folyo ile kapatıp en az 3- 4 saat yada bir gece buzdolabında bekletin. (Bir gece beklettim.)
Ertesi gün buzdolabından çıkarılan kurabiye hamuru yuvarlanacak yumuşaklığa gelince, fırını 165 dereceye getirip, ısıtmaya başlayın.
Kurabiyeden cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve 15 dakika(20 değil) pişirin.
Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolataya batırıp, donduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Not. Kestane ununu evde haşladığım kestanelerden yapmıştım. Kestaneleri haşlayıp soyduktan sonra soğutup buzlukta sakladım ve kullanacağım zaman rondoda çektim. Sonuç, mükemmel.
Eğer kestane unu katmayıp unla yapmak isterseniz, 1 ½ su bardağı un gerekiyor. 1 su bardağından sonraki un miktarını dikkatli ilave edin.
Çekilmiş badem yerine ceviz de kullanabilirsiniz.

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 7609003946918007674

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MİDYE TADINDA TAVUK ŞİŞ/Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER ...
    1 gün önce
  • 4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item