MACARON

TARİF 252 GÖNDEREN  LEZZET CAFE (ÜMMÜHAN ABDULLAH) Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkü...

A+ A-
TARİF 252
GÖNDEREN LEZZET CAFE (ÜMMÜHAN ABDULLAH)


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN





MACAROOOOON



Gerekli malzemeler:
1-140gr. yumurt beyazı (yaklaşık 4 yumurta beyazına denk geliyor )
2-60gr. şeker,140gr pudra şekeri
3-190gr.badem tozu, 190gr.pudra şekeri

ara kreması için:
150gr.çikolata
1 yemek kaşığı krema
1yemek kaşığı krem peynir

Yumurta beyazımızı mikserde kar haline gelenekadar çırpın. mikseriniz balışır durumdayken 2. nolu malzemeleri (60gr. şeker,140gr pudra şekeri) bir kapta karıştırıp yumurta beyazına 3 aşamda ekleyin.5dak sonra mikseri durdurup şekerin eridiğinden emin olmak için parmaklarınızla kontrol edin.Hala pir pütürlük varsa mikseri tekrar çalıştırın. Yumurta beyazının içinde şeker iyice eriyince mikseri kapatın.
3 nolu karışımı(190gr.badem tozu, 190gr.pudra şekeri ) bir kapta güzelce karıştırın. Tamamını yumutalı karışıma döküp spatulayla yavaş yavaş, badem tozları iyice karışıncaya kadar çevirin. malzemelerimiz iyice krışınca dilerseniz renklendirme ypabilirsiniz.
Tepsinize yağlı kağıt serin . Düzgün olmasına dikkat edin. Eğer fırın tepsiniz benimki gibi engebeliyse, sadece düz kısımlaını kullanın.
Macaron harcınızı krema torbasına aktarıp aynı boyda olmasına özen göstererek yağlı kağıt üzerine sıkın. Sıkma işiniz tammlandıktan sonra içindeki kabarcıkların kaybolması için tepsiyi sert bir zemine birkaçkez vurun.

Fırınınızı 150C ye etirin.

Burası Önemli:Tepsinizdeki macaronları fırına sürmeden önce üzerlerinin kurumasını bekleyin. Parmğınızı değdirdiğinizde elinize yapışmayıp hafif içe çöküyorsa kurumuş demektir. Tepsinizi fırına sürebilirsiniz. 12dak sonra kontrol edin, makaronlara hafif dokunun eğer kımıldamıyorlarsa fırından alın. Fırında gereğinden uzun kalmaları, içindeki yumuşak kısmın sertleşmesine neden olurki onuda istemezsiniz.. :)
makronlrı yağlı kağıttan çıkarmak için sakın ACELE ETMEYİN . iyice soğuduklarından emin olun.

İç kreması için zevkinize göre uygun olan her kremayı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.Ama benimkininde tarifini vereyim dimi:)
Çikolataları benmarü üsülü eritin. İçine krema ve krem peyniri ekleyip iyice karıştırın.Soğuması için dolb kldırın. Ara ara karıştırın. İlk başta sulu gelebilir ama soğuyunca tam kıvamında olacaktır.
Bu aşamaya kadar geldiğinize göre ,Macaronların aralarına kremyı sürüp afiyetle yeme hakkını elde ettiniz Tebrikler..... :)
Macaron yapımında çok faydalı bulduğum şu linkide seyretmenizi tavdsiye ederim...

http://www.youtube.com/watch?v=jeEDscf69dg

Son olark tarifi "Çay, kahve bahane" Diyen Elif hanıma ve 72. düzenlenen Porselen Demliğe ev sahipliği yapan Gülten hanıma gönderiyor ve her ikisine de bool katılımlı bir etkinlik olsun diliyorum...

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 8979224609332273831

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *Sevgili blogger ve değerli takipçilerim** organik sevdalılarına hitap eden harika bir siteden bahsetmek istiyorum; Organik alış veriş sitesi Ayışığı ...
    4 gün önce
  • 3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item