MAKORON-TARTÖLET

TARİF 50 GÖNDEREN EVCİLİK Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gö...

A+ A-


TARİF 50

GÖNDEREN EVCİLİK

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilierimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen UĞRAYIN

makaron-tartölet...ve porselen demlik çay saati ...



Bugün ilk defa bir etkinliğe katılarak sizinle her defasında daha bir lezzetli bulduğum,bademezmeli minik tartöletleri paylaşmak istiyorum....






Bu makaron dolgulu tartçıklar;tart hamuru,iç dolgusu ve üst glazürü olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.Her ne kadar aşamalarından dolayı zor görünse de aslında son derece pratik bir lezzet..

Tarifi Alman bir arkadaşımın hediye ettiği Eckart Witzigmann'ın ''Feines Advents und Weihnachtsbacken''adlı kitabından...






Hamuru için:

150 gr. un

30 gr. nişasta

1 tutam tuz

80 gr.pudraşekeri

1 yumurta

100 gr.soğuk tereyağı




unu,nişastayı ve tuzu harmanlayınşeker ve yumurtayı da ekleyip karıştırın,tereyağını küp küp doğrayıp yoğurun.

un miktarı az gelirse( ki ben 2 yemek kaşığı daha ekledim )siz de ele yapışmayacak bir hamur olana dek un katabilirsiniz...Hazır hale gelen hamuru 30 dk.buzdolabımda dinlendirdikten sonra yağlanmış tartölet kalıplarına ince bir şekilde yayınız ve 175 derece de 10 dakika fırınlayınız.Ayrıca tartlarınızın üzerine alü-folyo veya yağlı kağıt koyup fasulye veya nohut taneleriyle ağırlık yaparak kabarmasına engel olabilirsiniz....











İç dolgusu için:




200 gr. Marzipan yani badem ezmesi

150gr.tozşeker

5 yumurta akı

1 tutam tuz

yarım çay kaşığı tarçın

yarım limon kabuğu rendesi

250gr.çekilmiş fındık...




Marzipan+şeker+tarçın+limon kabuğu rendesi karıştırın..

Yumurta aklarını bir tutam tuzla köpürtün ve bademezmeli karışıma ekleyin,fındıkları da ekledikten sonra iyice karıştırınve tartçıkların üzerine birer yemek kaşığı gelecek şekilde paylaştırın .

180 derecede 20-25 dakika pişirin..

Fırından çıktıktan sonra ister benim yaptığım gibi çikolatalı ganaj sürün isterseniz de sıcakken kayısı reçeli sürüp birer tane bademle süsleyebilirsiniz..









Bizim buralarda bugün yine fırtına alarmı var ve çocukların okulları tatil edildi,elektirik kesintilerini de eklersek hayli uğraşlı bir post oldu:))

Bu tarifi sevgili Gülo anne'nin düzenlediği porselen demlik çay saati etkinliği 71.hafta etkinliğine gönderiyorum...

dilerim beğenirsiniz..

hepinize bol bol öpücük ve sevgi gönderiyorum...

İjlal..






Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 7103280939813050768

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MİDYE TADINDA TAVUK ŞİŞ/Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER ...
    1 gün önce
  • 4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item