PROFİTEROL

TARİF 162 GÖNDEREN   YEMEĞE DAİR HERŞEY Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum v...

A+ A-
TARİF 162
GÖNDEREN  YEMEĞE DAİR HERŞEY

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN

 profiterol 
Bu tarifimi de PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİNE  yolluyorum. http://guloannemutfakta.blogspot.com/


Malzemeler
Hamuru İçin
1 Su bardağı su
40 gram margarin
1 Su bardağı un
3 Yumurta

İç Kreması İçin
3 Yumurta
4 Yemek kaşığı un

5 Yemek kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt
1 Paket vanilya


Çikolatalı sos için:
2 Yemek kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağı toz şeker
3-4 Yemek kaşığı kakao
1 Paket vanilya
3,5 Su bardağı süt

Yapılışı
Su ve margarini  tencereye alın, su kaynamadan önce margarinin iyice erimesi için karıştırın, hemen unu eleyerek ekleyin. Unun topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Bu şekilde hamurunuz toparlanacak. Ara vermeden 3-4 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur kendini tencereden kurtarıp toparlanmaya başlayınca ocaktan alın. Tahta kaşıkla sürekli yayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. Hamurunuz soğuyup pürüzsüz bir hal alınca  üzerine yumurta ekleyerek mikserle çırpın, yumurtaları mutlaka tek tek ekleyin.Bazen 2 yumurta da yeterli olabiliyor. yumuşak  bir hamur elde ettiğinizde hamurumuzu  krema sıkma torbasına alın.Krema torbasındaki hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  top şeklinde  sıkın. Daha sonra parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üzerini hafifçe düzeltin.190 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin (hamur pişince sakın fırın kapağını açmayın) fırın kapalı olarak hamuru soğumaya bırakın.

İç krema  Yapılışı:
Tüm kerema malzemesini tencereye aktarın orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak ılıtın. 
Pişen toplarımızı ikiye bölerek tatlı kaşığı ile iç kremasını doldurun.

Çikolatalı sos yapılışı:
Tüm sos malzemesini  tencereye alın ve  koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra İçlerine krema doldurulmuş topların üzerine dökün
Afiyet olsun...

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 8332294363240118566

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • BEYAZ LAHANALI PATATES SALATASI/Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler] ...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item