SEVGİ DOLU KALP KURABİYE

TARİF 125 GÖNDEREN  MUTFAK DİLİ Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgil...

A+ A-
TARİF 125
GÖNDEREN MUTFAK DİLİ

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN




SEVGİ DOLU KALP KURABİYE..
















Tarifi aynı zamanda www.guloannemutfakta.blogspot.com adresindeki  
72 nci PORSELEN DEMLİK ÇAY KEYFİ ETKİNLİĞİ- ne gönderiyorum..


 İşte Tarifi ve  

Malzemeler: 

  • 150 gr margarin veya tere yağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz ( olmasa da olur isteye bağlı)
  • aldığı kadar un ( yaklaşık 3 bardak. azar azar ekleyin çok gelebilir)


Hazırlanması; 

  • Un, mısır nişastası ve kabartma tozu hariç  tüm malzemeleri karıştırıyoruz. 
  • İlk önce mısır nişastasını, ardından bir bardak unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yavaş yavaş yoğuruyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. 
  • Yumuşak, hafif gevrek hamur oluşunca un eklemeye bırakıyoruz...
  • Hamuru 5 dakika kadar dinlendiriyoruz..
  • Sonra un serpilmiş düz zeminde hamurdan parçalar alıp çok ince olmayacak kalınlıkta açıyoruz..Hamur çabuk parçalanan hamur o yüzden açarken yavaş yavaş açıyoruz ve sürekli elimizle üstünden bastırarak bozulan yerlerini birleştiriyoruz..
  • Kalp şeklinde olan kesme kalıbıyla kesiyoruz. ( ben resim için küçük kalp de kestim sizin isteye baglı )


  • Kalbin sol veya sağ üst köşesinde küçük delik oluşturmak için krem sıkma aletinin yuvarlak ucunu kulandım. Resimde olduğu gibi. Bu delikleri yapmasanız da olur..
  • Kesilmiş kalpleri bozmadan, bıçak yardımıyla altından doğru açtığımız zeminden alıp, yağlı kağıt serilmiş veya hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • 200 C fırında ( amerika için bu derece yaklaşık 350 F-dir) 10- 12 dakika beyaz olacak şekilde pişiriyoruz..
  • Dikkat edin çabuk pişiyor kenarları sararmadan alın. Yumuşak gibi gözüküyor ama dışarıda iyice soğuyuncaya kadar bekleyin sertleşecektir. 
  • Sonra da afiyetle tüketin..
Afiyet olsun..





Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 9120190819783301324

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • İlk önce çift fonksiyonlu derin dondurucunun ne demek olduğu ile başlayalım, zira ilk duyduğumda ne...
    4 saat önce
  • [image: Guloanne]
    3 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item