ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

TARİF 80 GÖNDEREN YEMEK SEVDAM Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgil...

A+ A-
TARİF 80
GÖNDERENYEMEK SEVDAM


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN



ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK


Merhabalar değerli dostlarım,

Bugün en sevdiğim böreklerden biri olan, ıspanaklı peynirli börek tarifi vermek istiyorum. Ayrıca bu tarifimi sevgili gülten ablamın (gülo anne mutfakta)'nın ev sahipliğini yaptığı porselen demlik çay saati etkinliğine ve sevgili Elif (tombul tarifler)'in ev sahipliğini yapmakta olduğu çay kahve bahane etkinliğine göndermek istiyorum. Değerli iki arkadaşıma da bol katılımlı bir etkinlik olmasını dileyerek, tarifime geçiyorum.

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler
- 4 adet yufka

İç Harcı İçin
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 150 gr sert ezine peyniri (lor peyniri de olur)
- Tuz, karabiber,pulbiber

Sosu İçin
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta

Üzerine
- Çörekotu, susam vb. 

Hazırlanışı

Öncelikle ıspanağımızı yıkayıp kalın kalın doğruyoruz. Sonra bir tavaya sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış kuru soğanımızı kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine ıspanaklarımızı ekleyip, suyu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ispanaklar suyunu çekince, tuz ve baharatlarımızı atıp ocaktan alıyoruz. Harcımız biraz ılıyınca ezilmiş peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz. Sosu için  süt, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. 

Fırın tepsisinin altını yağlayıp yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde seriyoruz. Yumurta fırçası ile yufkanın her tarafına sosumuzdan sürüyoruz. Sarkan yufkaları keserek, yufkanın üzerine seriyoruz. İlk ve son kat yufka hariç tüm yufkaları sererken mutlaka yufkaları büzüştürerek serin. Her kat yufkadan sonra sosumuzdan sürüyoruz. İki yufkayı bu şekilde serdikten sonra ıspanaklı iç harcımızı her tarafa eşit şekilde yayıyoruz. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde aralarını soslayarak harcın üzerine serdikten sonra en üste büzüştürmeden düz bir yufka serip kalan sosu tamamını üzerine döküyoruz. Pişirmeden önce bıçakla böreği dilimliyoruz. Üzerine çörekotu ve susam serpip 180 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirip, dilimlediğimiz yerlerden tekrar keserek servis edebiliriz.

Ben ıspanaklı böreğin, ıspanağı kavrularak hazırlanmış olanını daha çok seviyorum. Diğerleri bana çiğ geliyor. Ayrıca peynir ilavesi de ayrı bir lezzet katıyor. Evde kalan kurumuş her türlü peyniri içine ilave edebilirsiniz. Hem değerlenmiş olur böylece. Afiyetle kalın. Sevgiler...

Daha Fazla Lezzet

Porselen Demlik Çay Saati 6376610063991476517

Yorum Gönder

  1. ablacım mailine etkinlik için tarif gönderdim kolay gelsin sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • TERBIYELI KUZU INCIK HAŞLAMASI/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] *MALZEMELER4 a...
    4 saat önce
  • 4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item