DOMATES REÇELİ VE PÜF NOKTALARI

MALZEMELER 20 adet küçük uzun domates 20 adet taze badem veya Kayısı çekirdeği ( Ben Kayısı reçelimden kalan çekirdeklerini kullandım) ...

A+ A-



MALZEMELER

20 adet küçük uzun domates
20 adet taze badem veya Kayısı çekirdeği ( Ben Kayısı reçelimden kalan çekirdeklerini kullandım)
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 adet limon tuzu veya 1/2 limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI
Bademleri kaynar suda bekletin soğuyunca kabuklarını soyun. 
Domatesleri yıkadıktan sonra ,kaynayan suya bırakın 5 e kadar sayın. Hemen kevgirle sudan alın. Kabuklarını soyun.  Domatesleri avucunuzla sıkıca kavrayarak alt kısımlarından bıçağın ucu ile delin.Yine avucunuzla kavrayarak, yavaş yavaş sıkıp, içindeki tüm suyu çıkartın. (Bu işlemi çok dikkatli yapmalısınız, domates patlamamalı, suyu sadece deldiğiniz delikten boşalmalı) Kireci 2litre suya karıştırın. Kireç dibe çöküp su duru oluncaya kadar bekletin. Duru suyu başka kaseye aktarın. Suyu sıkılmış domatesleri içerisine alın. 2 saat bekletin. Kireçli suyu dökün . Domatesleri bir kaç kez yıkayın ,süzün . Bir tencereye alın. üzerlerini geçecek kadar su doldurun. 20-25dk haşlayın. Süzün. Hafif soğutun. Domatesleri yeniden avucunuzla sıkıştırın fazla sularını sıkın. İçlerine soyulmuş bademleri yerleştirin. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın. Domatesleri içine atın. Su kaynayınca ateşi hafifletin. 1 saat kadar pişirin. Domatesler parlak oluncaya ve şeker koyulaşıncaya kadar pişirin. ( Şekerin köpürdüğünü görürsünüz) Limon tuzunu atın. Arzu ediyorsanız vanilya ilave edin . Ateşi söndürün. Soğumaya bırakın.   
KİREÇ SUYUNUN HAZIRLANIŞI
1-2 çorba kaşığı toz halinde sönmemiş kireç 2 litre kadar suya karıştırılır. Bir müddet bekletilir .Kireç dibe çöker,su duru olur . O suyu bulandırmadan , başka kaba aktarıp kullanılır.(Kireç kaymağıyla karıştırılmamalı o farklı bir şey)
NOT Domates reçelini Itırlı.karanfilli kayısı çekirdekli ve zencefilli olarak da deneyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Kaynak Burada  

Daha Fazla Lezzet

Reçeller 6829353693702550260

Yorum Gönder

  1. Nefis bir reçel olmuş..hiç yemedim ,tatmak isterdim..yapımı bizim darende reçeli yapımına benziyo..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. hiç duymamıştım ama nefis olduğuna eminim,görüntü öyle,eline sağlık ..

    YanıtlaSil
  3. Degisik ve guzel bir tarif ama isi uzun galiba...kirec i anlamadim pek..ama cok domatesim var bahceden denemeye calisacagim..tesekkurler paylasim icin sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ayyy bayılırım yapmadım ama bozcaadadan alıp alıp yerim:))
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve "bu siteye katıl" butonundan takipçi oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)

    http://momsblognote.blogspot.com/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • BEYAZ LAHANALI PATATES SALATASI/Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler] ...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item