PEYNİRLİ MANTAR DOLGULU TARTOLET

MALZEMELER Tabanı için 200 gr haşlanmış patates 125 gr tereyağı 200 gr un Tuz Peynirli Mantar Dolgusu için 300 gr mantar 200 gr k...

A+ A-










MALZEMELER
Tabanı için
200 gr haşlanmış patates

125 gr tereyağı
200 gr un
Tuz
Peynirli Mantar Dolgusu için
300 gr mantar
200 gr krem peynir peyniri

1 adet küçük boy soğan
Tuz, Karabiber
Zeytinyağı
TARTOLET İN YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup iyice haşlıyoruz. Daha sonra rendeleyerek yada patates ezeceği ile ezerek püre haline getiriyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip tuz ile lezzetlendiriyoruz. Azar azar unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurumuzu 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açıyoruz. Bir kurabiye kalıbı yada bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiğimiz yuvarlakları mini mu fin kalıplarının içerisine hafif bastırarak yerleştiriyoruz. tabanına bir kaç tane kuru fasulye,nohut veya metal misket koyuyoruz (Hamurun ortasının kabarmasını engellemek için) Hazırladığımız tartoletleri önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. 10 dakika sonra içine koyduğunuz fasulyeleri veya her neyse çıkartıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
KREM PEYNİRLİ MANTAR DOLGUSU İÇİN
Soğan ve mantarları mümkün olduğunca küçük doğruyoruz. Bir tavaya çok az zeytinyağı koyup önce soğanları hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip ocaktan alıyoruz. Mantarlar tamamen soğuduktan sonra krem peynirini ekleyip karıştırıyoruz.
Tartoletler soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve içlerine hazırladığımız peynirli mantar dolgusundan birer kaşık koyarak servis ediyoruz. Dilerseniz üzerine pul biber serpebilirsiniz.
tartoletleri krem peynirli mantarla doldurduktan sonra 2-3 saat içerisinde servis etmelisiniz. Fakat dilerseniz her ikisini de bir gece önceden hazırlayıp ayrı ayrı saklayabilir, servis öncesinde tartoletleri doldurabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NOT orijinal kayıtta labne peyniri kullanılmış ben krem peynir ile yaptım yiyenler çok lezetl ii olduğunu söylediler,bencede güzeldi

Kaynakhttp://www.facebook.com/tartalet.tart



Daha Fazla Lezzet

Yoğurtlular 5657189952116591170

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. :) afiyetler olsun. sağlıcakla kalınız. paylaşımlar çok güzel

    YanıtlaSil
  2. BU ARALR BENDEDE TATOLET MERAKI VAR AMA ALTINI KENDİM YAPMAYI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM
    ÇOK GÜZEEL TARİF ETMİŞSNİZ
    ELLERİNİZEE SAĞLIK
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım.
    nasılsın iyisindir???
    sofran bereketli olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Elinize saglik goruntusude cok guzel..

    YanıtlaSil
  5. süper güzel tarif,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • KAVURMALI PİTA EKMEĞİ (LAVAŞ)farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş nefis lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmişl Nefis Lezzetler] Günaydınlarrr...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item