KEMER PİLAV

MALZEMELER 5 adet uzun boy kemer patlıcan 2 su bardağı pirinç 2 tane domates( 1 tüm; 1 halka doğranmış) 3 adet yeşil bibe...

A+ A-





MALZEMELER

5 adet uzun boy kemer patlıcan
2 su bardağı pirinç
2 tane domates( 1 tüm; 1 halka doğranmış)
3 adet yeşil biber
3 su bardağı su
1 adet  et bul yon
50 gr tereyağ
2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber

KÖFTESİ İÇİN

500 gr köftelik kıyma
3 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
4 yemek kşğ süt (şart değil)
Yarım çay kşğ karbonat
Tuz ,karabiber,pul biber

YAPILIŞI


Öncelikle pirincinizi birkaç damla limon suyu eklediğimiz  tuzlu sıcak suda ıslayın.
Köfte yoğuracağınız kaba kıymayı koyun üzerine kuru soğanı rendeleyin,ekmek içlerini ıslatıp fazla suyunu sıkın kıymaya ekleyin diğer malzemelerde ilave edip içinde hava kabarcıkları kalmayacak şekilde yoğurun,elinizle şekillendirin ,üzerine streç filimleyim buzdolabında dinlenmeye bırakın .
Dinlenen köfte harcını çok az bir sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartın .Tencerenin tam ortasına kalın kesilmiş halka domatesi yerleştirin bir kenarda bekletin
Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dilimleyin tuzlu suda bekletin.
Daha sonra patlıcanları kurulayın ve az bir yağda hafif kızartın(.Kağıt havluyla yağının fazlasını iyice alın.)
Kızarttığınız patlıcanları tenceredeki köftelerin üstüne ucu domatesten başlayarak yan yana koyarak daire şeklinde dizin.(Patlıcanın bir ucu domateste olacak diğer ucu tencerenin kenarından sarkacak.)
Tencerenin yan duvarlarına patlıcanların aralarına dilimlenmiş domatesleri ve uzun dilimlediğiniz biberleri sırayla dizin .
Daha sonra pirincinizi iyice süzün ve köfte ve patlıcanların üstüne yayın.Çok az bir suyla eritilmiş et bul yon,tuz ve karabiber ayarlayıp pirinç,n üzerine dökün, sonra biraz bastırın: patlıcanların tencereden sarkanlarını pirincin üstünü kapayın.
Suyunu hazırlayın, sıcak olarak pilavın üstüne dökün.
Kısık ateşte suyunu çekerek pişirin.Pişmesine yakın kalan tereyağınızı zeytinyağıyla karıştırıp eritin ve pişen pilavın üstüne dökün.
Pişen pilavınızın altını kapatıp servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.
Servis edeceğiniz zaman tabağa ters çevirin.
AFİYET OLSUN
 





















Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 2636701785233453426

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • ISPANAKLI PATATESLİ KİŞ /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] * Günaydın...
    2 gün önce
  • [image: Guloanne]
    1 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item