KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
MALZEMELER 300 gram havuç 1 adet soğan 1 adet pırasa 2 çorba kaşığı sıvıyağ 750 ml et suyu 50 gram süt kreması Karabiber, Pul b...
https://www.guloannemutfakta.com/2014/01/kremali-havuc-corbasi.html
MALZEMELER
300 gram havuç
1 adet soğan
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı sıvıyağ
750 ml et suyu
50 gram süt kreması
Karabiber, Pul biber,Tuz
1 adet soğan
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı sıvıyağ
750 ml et suyu
50 gram süt kreması
Karabiber, Pul biber,Tuz
YAPILIŞI
Havuçları yıkayın, kabuklarını soyup rendeleyin.Soğanı soyup ince ince doğrayın.Pırasayı ayıklayıp yıkayın.Ardından ince halkalar şeklinde doğrayın.Sıvıyağı tencerede kızdırıp içinde pırasayı kavurun.Yumuşadığında pırasayı tencereden alın.Aynı yağda havucu, soğanı hafifçe kavurun.Sıcak et suyunu ilave edip 10 dakika pişirin.Çorbayı bir blender veya rondo ile püre haline getirin.Süt kremasını biraz çırpın.Çorbaya ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. İsterseniz üzerine maydanoz yaprakları da serpebilirsiniz.Sıcak olarak servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Kaynak Oktay uata yemek tarifleri