ZEYTİN YAĞLI TAZE BARBUNYA

MALZEMELER Yarım kilo barbunya * 2 adet soğan * 1 adet havuç * 1 çay bardağı zeytinyağı * 2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça * 1...

A+ A-





MALZEMELER

Yarım kilo barbunya

* 2 adet soğan

* 1 adet havuç

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça

* 10 diş sarımsak

* Maydanoz

* 1 çay kaşığı şeker

* Tuz

YAPILIŞI




Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Servis tabağına aktarılarak soğuması için bir yerde bekletilir.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.Servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Zeytinyağlılar 7251839550374310537

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • PATATESLİ GREEN BEANS SALATASI (TAZE FASULYE) / Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] [...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    4 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item