PESTO SOSLU SUSAMLI IZGARA KABAK SALATASI

MALZEMELER 7 adet büyük kabak 8 adet cherry domates 1 kase İzmir tulumu veya murat bey burgu peynir taze nane yaprakları veya taze fesle...

A+ A-

MALZEMELER
7 adet büyük kabak
8 adet cherry domates
1 kase İzmir tulumu veya murat bey burgu peynir
taze nane yaprakları veya taze fesleğen
2 yemek kaşığı susam
4 yemek kaşığı hazır pesto sos+ 2 yemek kaşığı zeytinyağ 


YAPILIŞI
Kabaklarınızı iyice yıkayın ve kabuklarıyla beraber 3 cm. kalınlığında dilimleyin.Kabaklarınızı 2 çay kaşığı karabiber,2 çay kaşığı kimyon,1 yemek kaşığı pul biber ve 3 yemek kaşığı sıvı yağla karıştırın,sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayıp,185 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.Son 10 dakikasında cherry domatesleri ikiye kesip onları da ekleyin.
Pişen kabak ve domateslerinizi servis tabağına alın,üzerine peynir parçalarını ekleyin
En üstüne 2 yemek kaşı zeytinyağıyla karıştırdığınız pesto sosunu   dökün ve susam ve taze nane veya fesleğen yaprakları serpiştirin.Servise hazır. 

AFİYET OLSUN


KaynakNurlu mutfakta
 

Daha Fazla Lezzet

Salatalar 8273641291505960274

Yorum Gönder

  1. Gültencim ellerine sağlık,nef isoluyor kabakla pesto sos ikilisi..sevgiler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • BEYAZ LAHANALI PATATES SALATASI/Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler [image: Farklı Tarifler Hepsi Denenmiş Lezzetler] ...
    1 gün önce
  • [image: Guloanne]
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item