TAVUKLU SEBZELİ TART

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler







MALZEMELER
125 gr margarin (oda sıcaklığında
yumuşatılmış)
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
12 çorba kaşığı un
ÜZERİ İÇİN
1 adet haşlanmış tavuk göğsü ve 2 adat kalça (But)
500 gr lık garnitür konserve (Bezelye-Patates ve Havuç)
kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5 çorba kaşığı süt kreması
3 çorba kaşığı sıvı yağ
çörek otu
1 yumurta sarısı
TAVUKLARI HAŞLAMAK İÇİN
5-10 adet tane karabiber
1 çay kaşığının yarısı toz tarçın
Tuz
YAPILIŞI
Tavukları limonla ovup yarım saat bekletip güzelce yıkayarak haşlama yapacak tencereye alın yeteri kadar su koyup tuz Tane karabiber yarım çay kaşığı kadar toz tarçın ilave ederek güzelce haşlayın .Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuyup ve süzülmesi için biraz bekletin.Bir tavaya çok az bir tereyağı ve sıvı yağ koyun kızdırın didiklenmiş tavukları soteleyin sonra garnitürleri ilave edin. Tuz ve karabiber serpiştirip birkaç kez daha karıştırın. Krema ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip ocaktan alın. Ilıyınca maydanoz ve peyniri ilave edip karıştırın.
Yoğurma kabında yumurta, margarin, kabartma tozu, tuz ve yoğurdu elinizle karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Hamuru üç eşit parçaya bölün. Bir tanesini üzeri için ayırın. Kalan 2 hamuru tekrar birleştirip
yoğurduktan sonra merdane ile incelterek yağlanmış tart kalıbına yayın ve kenarlarını yükselterek elinizle düzeltin.
Tavuklu harcı hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru un serpilmiş tezgahta merdane ile tart kalıbı büyüklüğünde açın. Hamurun üzerini şekillendirici merdane aparatı veya küçük su şişesi kapakları ile keserek yuvarlak delikler açın. Delikli hamuru tartın üzerine yerleştirin. Kenar kısımlarını hafifçe bastırarak birleştirin. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN 

  

Daha Fazla Lezzet

TARTLAR 8089203324424682416

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık bayıldım bu tarta kesinlikle yapmak isteri hem de yemek gibi

    YanıtlaSil
  2. elleinize saglık muhtesem olmuş

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Ankastre renginin çekiciliği hiç azalmıyor: Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ankastre renklere olan ilgi çok fazla. Bunun nedenini anlamak kolay, ankastr...
    1 saat önce
  • [image: Guloanne]
    2 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

MİSAFİRLERİM

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item