İSTİRİDYE MANTARLI KARADENİZ SOMONU (DENİZ ALASI)

İSTİRİDYE MANTARLI KARADENİZ SOMONU (DENİZ ALASI) Farklı Tarifler ve HepsiDenenmiş Nefis Lezzetler Deniz Alası Deniz - Tatlısu Av Ba...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler


Deniz Alası
Deniz - Tatlısu Av Balıkları bölümünde taze olarak bulabileceğiniz deniz alası, tuzlu sulara dökülen akarsularda yetişir ve alabalığın bir akrabasıdır. Som balığı veya Karadeniz sahillerinden avlandığı için Karadeniz alası olarak da adlandırılır.
Aynı akrabası alabalık gibi tadına doyum olmayan lezzetli deniz alasının sırtında küçük siyah benekler bulunur ve kuyruğu düze yakın bir şekildedir. Akrabası somon gibi göçmen bir balıktır. Yumurtlama dönemlerinde denizlerden akarsulara geçerek kaynağa yakın yerlerde bulunan hafif çakıllı kumsal bölgelere yumurtalarını bırakırlar. Yumurtlama dönemi genelde ilkbahar dadır ama hava şartları elverişliyse sonbahar ve kış aylarında da görülebilir.
Lezzetli bir balık olan deniz alasının kılçıkları ince ve sıktır. Diğer balık türleri gibi, başta protein olmak üzere besin değerleri yönünden yüksek, kalori yönünden düşüktür. Öğlen ve akşam yemeklerinizde tercih edebileceğiniz doyurucu bir seçenektir. Özellikle unlanarak yapılan kızartması oldukça lezzetlidir. Farklı soslarla veya farklı sebzelerle birlikte pişirmeyi deneyebilirsiniz. İsterseniz fırında veya güveçte daha az kalorili bir şekilde pişirebilirsiniz.

MALZEMELER
4 adet Karadeniz somonu
300 gr kadar İstiridye mantarı
2 adet kırmızı biber (Kapya )
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz -karabiber-kekik-pul biber-kişniş



YAPILIŞI
Mantarları yıkayın Büyüklüklerine göre 2-3 parçaya bölün çok az bir suyla haşlayın,suyunu kullanmak için bir kenarda bekletin. Kırmızı biberleri yıkayın ve halka halka doğrayın soğanları ve limonları iri halkalar şeklinde kesin.Balıkları yıkayın süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletin Bir kaseye zeytinyağı.ve tüm baharatları koyup güzelce karıştırarak çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayın.Fırın tepsisini sıvı yağ ile hafif yağlayın Balıkları hazırlanan baharatlı sos ile içini dışını güzelce soslanıp defne yapraklarını karın boşluklarına koy ve fırın tepsisine yerleştirin.İstiridye mantarlarda gelişigüzel fırın tepsisine yayın.Balıkların üzerine halka soğan,Limon ve kırmızı biberleri koyun bir çay bardağı kadar mantar suyunu da ilave edin fırında 30-35 dak pişirin.
AFİYET OLSUN .

Daha Fazla Lezzet

NEW 3547366089170517458

Yorum Gönder

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • SUSAMLI TUZLU KURABİYE /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] , MALZEMELER ...
    18 saat önce
  • 2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item