PIRASALI MİLFÖY BÖREK

PIRASALI MİLFÖY BÖREK /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 600 gram incelerinden pırasa 250 gram k...

A+ A-

/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler




MALZEMELER
600 gram incelerinden pırasa
250 gram kıyma
2 adet havuç
20 adet milföy

2 yemek kaşığı Tere Yağı
2 Yemek Kaşığı zeytin yağı
Tuz-Karabiber-Pul Biber
1/2 bağ Maydanoz
ÜZERİ İÇİN

1 su bardağı galeta unu
1 küçük kase su
YAPILIŞI
Öncelikle pırasaları ayıklayıp yıkayın ve minik minik doğrayın. .Havuçları derin tabağa rendeleyin.Çukur bir tencereye tere yağını ve sıvı yağını koyup eritin.  Kıymayı bu yağ ile kavurun.Üzerine pırasa ve rendelediğiniz havucu ilave edin tuz  ve baharatlarını   ekleyin pırasalar yumuşayınca ya kadar soteleyin ocaktan almadan önce üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında çözülen  milföylerin ortasına 1 kaşık pırasalı harçtan koyup zarf şeklinde kapatın.Önce suya sonra Galeta ununa batırıp katlanan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin tam ortasından makasla veya bıçakla X şeklinde kesin veya bir şey yapmayın.Yağlı Kağıt serilmiş fırın kabına yan yana koyup önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede böreklerin alt ve üstleri kızarıncaya kadar pişirin
AFİYET OLSUN
Tarif e kaynak olan adres  BURADA teşekkürler
Mutfaktaki_tarifler

Daha Fazla Lezzet

NEW 1838823175584902724

Yorum Gönder

  1. Pırasayı bir de böyle denemeli. Belki çocuklar daha çok sever pırasa yemeyi.. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

GÜLO ANNE MUTFAKTA
Bumerang - Yazarkafe
Kanalıma Abone Ol.

Google+

ÜYELER

YAZAR CAFE 'DEYİM

Instagram .................. ..................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • SUSAMLI TUZLU KURABİYE /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler [image: Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler] , MALZEMELER ...
    18 saat önce
  • 2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

E-BÜLTEN KAYIT!

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
item